Tien jaar TPBtech: een terugblik

In 2023 is het alweer tien jaar geleden dat het innovatieve werkblad van TPBtech werd geïntroduceerd op de markt. Hiermee ging er een nieuwe wereld open op het gebied van koken: die van koken op onzichtbare inductie. We blikken in vogelvlucht terug op de ontwikkelingen van het afgelopen decennium. Lees je mee?  

Even terug in de tijd. Het was 2013 toen het werkblad van TPBtech voor de eerste keer werd gepresenteerd aan de wereld. Dat gebeurde op Living Kitchen in Keulen waar het werkblad enkele jaren daarvóór al werd ontwikkeld door de Spaanse Joan Lloveras. Met TPB (Top Porzelanik Barcelona®) ontketende hij een revolutie in de wereld van werkbladen voor keukens. Een revolutie die nóg meer vorm kreeg toen één van de beste chefs ter wereld, 10-voudig Michelinster-winnaar Martin Berasategui, als ambassadeur van TPBtech naar buiten trad.

Sindsdien kent dit innovatieve werkblad een ongekende populariteit, zowel voor professioneel als voor particulier gebruik.

Sinds 2019 in de Benelux

In 2018 maakten wij – Handelmij Vermolen als leverancier van TPBtech in de Benelux – voor het eerst kennis met het innovatieve werkblad op Living Kitchen in Keulen. Ook combineerden wij in datzelfde jaar een bezoek aan de fabriek met een bezoek aan het restaurant en Private Dining area van Xavier Pellicer. We wilden immers wel precies weten wat we in huis haalden. Maar wat waren we onder de indruk van het product: nieuw, innovatief én met een strak en tijdloos design. Dit product wilden we maar wát graag introduceren in de Benelux.

Een Innovation Award

Tijdens de HorecaExpo 2019 in Gent werd TPBtech voor het eerst getoond aan het grote publiek in de Benelux. En warempel, TPBtech werd uitgeroepen tot winnaar van de Innovation Award 2019. Hiermee speelden we het werkblad in de kijker van menig grootkeuken, professionele kok én thuiskok.

Mooie projecten

In de jaren die daarop volgenden mochten we mooie projecten verzorgen. Zo was Hotel Ernst Sillem Hoeve in 2020 de eerste zakelijke gebruiker van het werkblad en hadden Jos Kikkert en Djonie Spreeuwers uit Amsterdam in 2021 de primeur als eerste particuliere afnemers. Benieuwd naar al onze projecten? Die vind je hier.

Samenwerking met topkok Angélique Schmeinck

Niemand minder dan meesterkok Angélique Schmeinck wierp zich op als ambassadeur van TPBtech. Een samenwerking waar we maar wát trots op zijn. Want als een culinair toptalent als Angélique zichzelf wil verbinden aan jouw product, dan wéét je dat het goed zit. In deze video demonstreert Angélique hoe zij haar gerechten bereidt op ons werkblad.

Mooie toekomstplannen

Inmiddels schrijven we 2023 en hebben we zo’n 25 keukens – voor zowel professioneel als particulier gebruik- in binnen- en buitenland mogen voorzien van ons innovatieve werkblad. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, want dankzij Esther Lipsch Creatief Ontwerp schitterde ons werkblad in het prachtige salontafelboek van Art of Living. En in 2023 was er nog een primeur: ons werkblad is nu ook ‘live’ te bewonderen in de keukenstudio van Paul Knip Keukens in het Limburgse Echt.

Je leest het, we zijn én blijven volop in ontwikkeling. We kijken daarom uit naar de komende tien jaar TPBtech!

Terug naar overzicht