Grachtenpand amsterdam

Het komt regelmatig voor dat er zomaar mensen binnenlopen in de keuken van Jos Kikkert en Djonie Spreeuwers. “We wonen in een historisch grachtenpand in Amsterdam”, legt Djonie uit. “Van de buitenkant is het in de oude staat gelaten, maar van binnen hebben we het compleet gerenoveerd. Vooral de moderne leefkeuken met een werkblad van TPBtech valt direct op, ook van buiten. Passanten vragen zich af wat we hier doen, dat levert vaak grappige gesprekken op.”

Toch hebben we het hier gewoon over het woonhuis van het gezin Kikkert-Spreeuwers. Nou ja, ‘gewoon’ is misschien niet het goede woord. Jos en Djonie hebben namelijk een leefruimte gecreëerd die zó in een magazine voor architecten kan. “We hebben alles zelf ontworpen en verbouwd”, legt Djonie uit. “Mijn vriend is gek op innovatieve oplossingen. We wisten dus direct dat we iets anders dan anders wilden met onze keuken. Via Google kwamen we uit bij TPBtech. Al werd dit werkblad toentertijd alleen nog gebruikt door professionals, in bijvoorbeeld restaurants.”

Primeur

Maar het stel liet zich hier niet door tegenhouden en kwam uiteindelijk in contact met TPBtech in Nederland. “Het bleek dat wij in dit land de eerste particuliere gebruikers van het werkblad waren”, zegt Djonie met lichte trots. “Een primeur dus!”.

Unieke look

Bij binnenkomst van dit prachtige grachtenpand is het werkblad van TPBtech met titanium finish is de eyecatcher van de ruimte. Het samenspel van kleuren en afwerking zorgen ervoor dat er rust heerst in de ruimte. “Het werkblad sprak ons gelijk aan door de unieke look. Het is bijna niet voor te stellen dat je hierop kunt koken. Het ziet er heel clean uit, hierdoor haal je het ‘keukeneffect’ weg.”

Ruimte optimaal benutten

Maar dat is niet het enige waarover Jos en Djonie te spreken zijn. “Wij hebben een smalle, lange keuken. Doordat het werkblad van TPBtech op maat gemaakt wordt, konden we spelen met de afmetingen. Ons werkblad is maar liefst 4,8 meter lang!”

Naast het extra lange werkblad zijn de vier onzichtbare inductiekookzones compleet weggewerkt. Zo heeft dit Amsterdamse koppel nooit meer zorgen over waar de warme pan moet staan!

“We kozen ervoor om de kookzones wat verder uit elkaar te plaatsen, om extra werkruimte te creëren. We snijden en bereiden op dezelfde plek als waar we koken. En tegelijkertijd kan je de afwasmachine uitpakken en het servies zó op het werkblad plaatsen. Het wordt immers niet heet rondom de kookzone. Echt heel erg praktisch.”

Heel blij

“Ja, wij zijn erg enthousiast over het werkblad. Het is ook echt idiot proof, zó makkelijk te bedienen. We zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt.”

Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van TPBtech! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek