Koken op inductie: welke pannen heb ik nodig?

Koken op inductie brengt veel voordelen met zich mee. Zo bespaar je op de energiekosten en is het veiliger. Maar voordat je de overstap maakt is het raadzaam om ook jouw pannenset onder de loep te nemen. Niet elke pan is namelijk geschikt voor het koken op inductie. Hoe dat zit, dat leggen we je uit.

Goed om te weten: in tegenstelling tot koken op gas, is bij inductie de pan de warmtebron. Er ontstaat pas warmte wanneer de bodem van een pan contact maakt met de inductiekookplaat. Dit komt door een elektromagnetische werking met de bodem van de pan. Dat betekent dus dat er andere eisen aan de pan worden gesteld. Door gebruik te maken van een goede pan haal je het meeste vermogen en het beste resultaat uit je inductie. Daarnaast verlengt het ook de levensduur van de techniek.

De voordelen van de TPBtech-pannen

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we bij TPBtech hoge eisen stellen aan de pannen en hebben hiervoor een eigen assortiment. Zo kan de techniek van ons werkblad optimaal zijn werk doen. Daarom maken wij gebruik van pannen met teflonvoetjes, waarbij de pan als het ware boven het blad ‘zweeft’. En dat levert de nodige voordelen op:

  • Doordat het materiaal van de pan zachter is dan het werkblad wordt de onderzijde van de pan minder belast. Zo voorkom je gebruikerssporen.
  • De pan laat geen afdrukken achter op het TPBtech werkblad
  • Er blijven geen voedselresten aan de onderzijde van de pan kleven wanneer er geknoeid wordt. Het werkblad en de pan blijven schoon
  • De oppervlaktetemperatuur blijft laag
  • Geen schavende of schurende geluiden wanneer er met de pan geschoven wordt

Kookringen

Gebruik je liever een eigen pan dan is dit ook mogelijk. Het is dan wel noodzakelijk om een zogeheten kookring te gebruiken. Deze kookringen zorgen ervoor dat je toch elke pan kunt gebruiken, mits deze geschikt is voor inductie.

Bekijk hier ons assortiment: https://tpbtech.nl/pannen/

Wil je meer weten over koken op een TPBtech-werkblad en de voordelen daarvan? Neem gerust eens contact met ons op en laat je vrijblijvend adviseren.

Terug naar overzicht