Koken op inductie of gas: wat is goedkoper?

We kunnen er niet meer omheen. De energieprijzen rijzen de pan uit en de tarieven voor gas zijn enorm gestegen. We gaan daardoor steeds vaker op zoek naar manieren om kosten te besparen. Het loont zich daarbij ook om te kijken naar jouw kookgedrag, want door slim om te gaan met de apparatuur bespaar je kosten. Dat begint al bij de keuze tussen koken op gas of elektrisch. Spoiler alert: het koken op inductie is de voordeligste vorm van elektrisch koken én ook voordeliger dan gas. Hoe dat zit? Dat leggen we je uit.

We gaven het al prijs, koken op inductie is het meest voordeligst. Dat komt omdat bij gas 40 procent van het verbruikte gas verdwijnt in de afzuigkap, terwijl bij een inductieplaat maar liefst 90 procent van de energie effectief wordt gebruikt. En we hoeven je vast niet uit te leggen dat elektrisch koken nog voordeliger wordt wanneer je duurzame technieken inzet om elektriciteit op te wekken.

Veilige keuze

De inductiekookplaten van TPBtech beschikken natuurlijk over een panherkenningssysteem. Het voordeel daarvan is dat zodra de pan van het vuur wordt gehaald het stroomverbruik stopt. Niet alleen kostenbesparend, maar ook nog eens superveilig. Het blad koelt tot wel 70% sneller af dan reguliere inductiekookplaten.

Dat komt door het keramieken oppervlakte dat dezelfde eigenschappen heeft als een radiator: het voelt warm aan, maar je kunt je vingers niet snel verbranden. Er ontstaat warmte doordat de inductie de panbodem verhit. Een uiterst veilige én kostenefficiënte manier van koken dus.

Meer weten? Ons team staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Terug naar overzicht