De gezichten achter TBPtech | Robin Kemperman

Hij was er vanaf de lancering bij, is een wandelende vraagbaak en zorgt ervoor dat alle projecten in goede banen worden geleid. We kunnen wel stellen dat Robin Kemperman één van de prominente gezichten is achter TPBtech in Nederland. Hoog tijd voor een nadere kennismaking. Want hoe ziet zijn gemiddelde dag bij TPBtech eruit en waarom gaat hij elke dag met veel plezier aan het werk? Je leest het hier!

Robin startte 8 jaar geleden bij Handelmij Vermolen, distributeur van onder andere TPBtech Nederland. En dat bleek de juiste stap, zo vertelt Robin enthousiast: “Ik was werkzoekende en via het UWV werd ik benaderd voor een buitendienstfunctie binnen Handelmij Vermolen. En hoewel het bedrijf mij direct aansprak, bleek deze functie na een aantal maanden toch niet helemaal bij mij te passen. Ik had het geluk dat ze ook iemand zochten voor de inkoopafdeling. Die kans heb ik direct aangegrepen.”

Leren op alle vlakken

Robin had geen ervaring in de branche, maar werd al gauw een vaste waarde binnen het team. “Ik ben heel perfectionistisch. Ik ben het systeem en het product, met hulp van mijn collega’s, gaan ontdekken. Maar ook door veel vragen te stellen en te leren van mijn fouten heb ik mij steeds verder ontwikkeld. Daarin heb ik vanuit de onderneming alle ruimte gekregen, maar ik voelde ook direct het vertrouwen van iedereen voor de manier waarop ik dingen aanpakte.”

Nieuwe kans

In 2019 werd TPBtech onderdeel van de organisatie. Robin is degene die zich vanaf het begin, samen met zijn collega’s, met deze tak van sport bezig houdt. “Vanuit de binnendienst was ik degene die hier, samen met de buitendienst en directie, sturing aan kon geven. De werkzaamheden hebben we steeds meer uitgebreid. Van het opzetten van social media-kanalen tot aan het meedenken over de website en het geven van klantadvies. Ik krijg hier de kans om een compleet nieuw product in de markt te zetten. Toen ik mijn opleiding International Marketing en Management volgde, had ik nooit verwacht deze kennis ook in de praktijk toe te kunnen passen.”

Kwaliteit

“TPBtech past helemaal bij mij. Het is een kwaliteitsproduct. Privé ga ik ook altijd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Dat is in mijn werk net zo. Het werkblad past bij een hoger segment, waarbij je grenzen opzoekt om het meest optimale te bereiken. Mooie dingen maken, dat spreekt mij heel erg aan. Klanten ontvangen in de showroom en ze het product laten zien vind ik dan ook heel leuk om te doen. Dit product moet je echt ervaren en van de eerste reactie van klanten word ik altijd heel vrolijk. Tijdens het hele proces wil ik er voor de klant zijn en aangeven wat ze kunnen verwachten. Echt ontzorgen. Elke keuken is anders, dus het is mooi om een project vorm te zien krijgen. Zeker wanneer het eindresultaat helemaal naar wens is van de klant en je een product hebt geleverd waar ze echt wat aan hebben.”

Van alle markten thuis

Robin was de afgelopen jaren binnen Handelmij Vermolen niet alleen bezig voor TPBtech, maar daar is sinds kort verandering in gekomen. “Ik heb onlangs de stap gemaakt naar projectmanager, met een vrijwel volledige focus op TPBtech. Zo heeft de klant één vast aanspreekpunt in het gehele traject. Mocht ik er een keer niet zijn, dan zijn mijn collega’s uiteraard ook op de hoogte van de laatste stand van zaken, want we houden alles in het systeem bij. Als projectmanager geef ik ook advies en denk ik mee over verschillende inhoudelijke zaken, zoals het bepalen van kleuren. Maar ook het organiseren van beurzen, de communicatie extern, het ontwikkelen van sampledozen en informatiemappen doe ik samen met behulp van mijn collega’s. Op deze manier zorgen we met zijn allen voor een volledige ontzorging van de klant in alle fasen van het traject”

Waardering voor je werk

“Binnen dit bedrijf krijg je waardering en ruimte, waardoor je kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. De afgelopen jaren ben ik niet alleen gegroeid in mijn werk, maar ook als persoon. Dat is heel prettig. Het bedrijf past op alle vlakken bij mij. Ik zit hier zeker op mijn plek.”

Terug naar overzicht