4 redenen om over te stappen naar koken op inductie

Nederland gaat van het gas af. Dus stappen steeds meer huishoudens over op andere manieren om te koken. Het beste alternatief voor koken op gas is inductie. Met koken op inductie maak je gebruik van elektriciteit, wat veel minder belastend is voor het milieu. Maar er zijn nóg meer voordelen van inductiekoken, lees maar mee.

De overheid heeft bepaald dat Nederland in 2050 van het aardgas afgaat. Niet alleen omdat de voorraad aan fossiele aardgas opraakt, maar ook om de impact van broeikasgas op klimaatverandering in te perken. Kook jij nog op gas? Dan is dit hét moment om op een alternatief.

#1: Koken op inductie is duurzaam én energiezuinig

Met inductiekoken maak je gebruik van elektriciteit. Het verhitten gebeurt door middel van een magnetisch veld tussen de pan en een koperen spoel . Op het moment dat een pan contact maakt met de kookplaat, ontstaan er wervelingen in de bodem van de pan door het magnetische veld. Deze wrijving zorgt voor verhitting van de bodem van de pan. Omdat er alleen verhitting plaatsvindt op de plek waar de pan contact maakt met de kookplaat, is koken op inductie erg energiezuinig .

#2: Koken op inductie is veilig

Doordat er bij een inductieplaat geen vuur aan te pas komt – in tegenstelling tot een gasfornuis – neemt de kans op keukenbrand enorm af. En je hoeft óók niet meer bang te zijn dat rondslingerende spullen rondom het fornuis per ongeluk vlam vatten.

Heb je kinderen? De meeste inductieplaten kunnen met één druk op de knop geblokkeerd worden. Bovendien vindt er geen verhitting plaats wanneer er geen pan op de plaat staat. Dus komt je kind tóch aan de bediening maar staat er geen pan op de plaat? Dan wordt de kookplaat niet warm.

#3: Een inductiekookplaat is onderhoudsvriendelijk

Gaspitjes waar etensresten tussen blijven zitten: met koken op inductie is dit verleden tijd. Een inductiekookplaat is geheel vlak, waardoor je er na het koken alleen maar even een doekje overheen hoeft te halen. Een inductiekookplaat schoonmaken is dus een fluitje van een cent.

#4: Inductiekoken is makkelijk

Last but not least: koken op inductie is ontzettend makkelijk. Een inductiekookplaat warmt sneller op als een gaspit en met de bedieningsknoppen is de temperatuur nauwkeuriger te regelen. Ook heel fijn: na gebruik is de kookplaat direct weer afgekoeld.

Ben jij overtuigd van koken op inductie? Bekijk dan eens de mogelijkheden van TPBtech . Dit is een werkblad met een onzichtbare en volledig geïntegreerde inductiekookplaat, waarop je kunt bereiden én koken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Terug naar overzicht